domingo, 22 de agosto de 2010

F-CH-D 3000

10 dies de ruta per les carreteres de l'Europa civilitzada, 3000 km que arriben al naixement dels grans rius, Roine, Rin i Danubi. L'excusa era sentir la IRO, orquestra on participava Kalamaret com a primer contrabaix, tocant la 4ª simfonia i uns lieder de Mahler amb la magnífica soprà Ruth Ziesak.
Per resumir les jornades del viatge, aquests telegrames:
  1. Millau, el llarg viaducte de Foster, lleuger, delicat. Mesetes i gorges de la Jonte. Parada i fonda a Meyrueis.
  2. Cova d'Armand, enorme buit esfèric amb un bosc de estalactites-mites meravellós. Tarda a La Malène per recórrer en barca a perxa el riu Tarn (foto1), entre gorges plenes de vida animal (castors, truites, ànecs), boscos i escultures geològiques.
  3. Poblets encantadors de la zona (Cantobre, Trèves) i riu soterrat de Bramabiau. 
  4. Annecy, ciutat florida al costat d'un atractiu paisatge de llac i muntanyes, massa turisme.
  5. Llac Léman (foto2), passant per Lausanne i Vevey, poble preciós, seu de la Nestlé. Palaus i villes enormes.
  6. Poble suïs de Zofingen, ni un alma, cuidat, florit. Tropes de soldats. Berna, bon temps, molt poblada, porxos curiosos i divertits autòmates aquí i allà.
  7. Jestetten (Alemania), a tocar de les espectaculars catarates del Rin (foto3).
  8. Ehingen-Donau, seu de la Liebehrr i Schlecker, poble modern, vivendes socials de gran qualitat.Concert de la IRO, correcte, però són millors les JONC i JONDE.
  9. França, Strasbourg (foto 4), imprescindible tota, catedral vermella altíssima, molta gent. Dormim a Molsheim, també a Alsàcia, regió clarament alemanya? per la seva arquitectura tradicional i noms de poblacions.
  10. Baixar a Bcn fent nit a la descuidada Montélimar, en altres temps ciutat viva.
Notes a destacar de Suïssa: moltes obres a les carreteres, el paisatge verd plagat de cases, banderetes amb la creu blanca fins a la sopa. D'Alemania, el menjar més gustós i equilibrat, la qualitat dels acabats constructius d'edificis i carrers, el silenci i repecte pel que és comunitari. França, més decadent però sempre tan atractiva. Pendent: tornar a Alemania i gaudir-la tranquil·lament.Les fotos no maten, vam tenir dies plujosos i grisos.
Això sí, no tornaré a fer aquesta kilometrada per picotejar només una mica de cada lloc!

2 comentarios:

  1. Amiga Kalamr, suposo que el 3000 del títol deuen ser els quilòmetres fets no?. El racons visitats: molt interessants si és poden fer amb una mica més de calma. A veure si tens ocasió de repetir la "D" i assaborir-la una mica més.
    Una abraçada i benvinguda.

    ResponderEliminar
  2. Sí, Josep, hem fet un 3000 però horitzontal, fent ziga-zagues..massa cotxe però amb la convicció de que ara toca Munic-després de les vostres sabroses cròniques- i Nuremberg.
    Que disfruteu el que queda de vacances!

    ResponderEliminar