domingo, 20 de marzo de 2011

Arquitecta Barbie

 Via Facebook, la meva cosina-in-law i amiga Bet, ens va alertar de l'arribada del nou producte de Mattel, que diu estar per la labor de la igualtat. Després de l'èxit de la nina veterinària, la marca busca una imatge cool i professional de dissenyadora. L'engendro Barbie té la versió arquitecta que fa força por. Mireu-la:



Excessivament vistosa per ser arquitecta, la noia porta, salvant les gafapasta i braçalet quadrat, un vestidet molt urbà, gràcies al skyline de ciutat, de tall Gilda molt adequat per vendre els seus projectes. Uns botins ideals per pujar les bastides i un molest casc, penjant. Atenció al tub porta-plànols color etern-magenta-Barbie a joc amb els llavis i una cua de cavall esplendorosa a l'altra banda. És clar que el pitjor és la maqueta de l'habitatge que ha dissenyat miss Barbie, que no es vendria ni a la urbanitazció més kitsch de Marbella.



 Remenant per la xarxa m'he trobat aquesta altre arquitecta tuneada, força sexy també, però al menys la casa Venturi que té als peus diu una mica més a favor d'ella. També amb tub, element tan passat de moda. Els falta el portàtil!

Quina enyorança de la meva Nancy. Ella sí que era moderna amb el cabell afro, aquells texans i mocasins plans. Ben macrocèfala, dolçona i amb cametes elefantiàsiques, s'aguantava dreta, ben estable. Li afegies qualsevol xuminada i es convertia en la profe, la doctora, l'arquitecta. I les àvies a cosir altres peces de vestir que necessitàvem amb el retalls de roba que sobraven.


Qui ho hauria dit? les nines més famoses d'ara són quasi pornogràfiques (només falten les ungles llargues i quadrades) i en canvi, les que es dirigien al Portal, semblen més dones reals.
Si voleu que les vostres filles siguin arquitectes, que no demanin aquesta Barbie i poseu-les a jugar amb totxanes Lego i a pilota, que ajuda molt a tenir visió espacial!



Aprofito per anunciar que l'arquitecta més diva i coneguda, la iraquiana Zaha Hadid, ha inaugurat la seva nova bogeria: òpera de Guangzhou (Xina):

9 comentarios:

  1. Visca el Lego! No confiaria a aquesta Barbie ni el museu de l'ensaïmada a ca teu. (Tampoc al Calatrava, el més lleig dels tres germans).

    ResponderEliminar
  2. Sin palabras. Ahora solo falta el Ken arquitecto.

    Espectacular la ópera china, aunque no estoy muy seguro de si me sentiría muy a gusto oyendo música en esa sala Alien. Pero me dejo invitar.

    ResponderEliminar
  3. Lego? I què s'ha fet del Tente, el Lego dels pobres?

    ResponderEliminar
  4. Bon dia, Allau
    ja he vist el teu Phil Afro, ens hem posat d'acord en els pentinats, i l'antiarquitectura que practiquen Barbie i el tecnokit Calatrava.

    Hola, JL!
    una ópera alien que pasará de moda me temo y que envejecerá peor. Otro icono mediático para China, aunque la obra de la Hadid tiene su interés. Quién nos puede invitar?

    Bones, Titus
    El Tente corria per casa, però les peces es deformaven molt per la calor i no encaixaven. El Lego és termoestable i encara juguen els meus nebots amb ell. No et queixis, que he fet una gran proclama en favor de la joguina valenciana amb les adorables Nancy!

    ResponderEliminar
  5. La Barbie pot utilitzar com habitatge el tub juràssic dels planells i encara li sobre espai per u tub d'assaig que podria ben bé ser la piscina.

    ResponderEliminar
  6. T'equivoques, Joaquim, ms Barbie té tal pitrera que s'embussaria. Ja has mirat el tube de la nova òpera?

    ResponderEliminar
  7. Aquesta senyora ha passat per can Calatrava (Les Arts)i ha dit JO MÉS I MÉS GRAN.
    És bastant fred tot plegat, per bé que un monument faraònic/xinés imponent.

    ResponderEliminar
  8. Un acudit de la Barbie:
    Un senyor entra en una botiga i diu "vull una Barbie", i la dependenta li demana "Quina li agradaria? tenim la Barbie infermera que costa 20€, la Barbie esportista que costa 30€, la Barbie universitària que costa 25€, i la Barbie divorciada que costa 1.500€"
    El senyor demana: "Ostres, i per què és tan cara la Barbie divorciada?
    I la dependenta diu: "Ui, és que aquesta vé amb molts accessoris: el cotxe d'en Ken, la moto d'en Ken, l'apartament d'en KEn..."
    Ha fet gràcia????
    Petons Lula!!!

    ResponderEliminar
  9. no volien glamour en la professió?, doncs ja està aquí.
    Tagliabue, Calatrava, Hadid, Barbie...
    http://francesccornado.blogspot.com.es/2011/01/poesia-y-deconstructivismo.html

    salud

    ResponderEliminar