jueves, 10 de enero de 2013

apunts per la crisi II

Preocupada per la Islamització d'Egipte





" És Déu una bona idea en política?", pregunta la revista Philosophie Magazine. Sí, contesta l'assagista francès Jean-Claude Guillebaud, sense l'herència bíblica no hi hauria democràcia: "El monoteisme ha igualat els homes sota la mirada d'un Déu únic". No, replica el filòsof israelià Avishai Margalit, la religió no tolera el pacte, introdueix una asimetria entre creients i no creients impossible de superar. Escoltant aquests dies el cardenal Rouco Varela queden pocs dubtes que Margalit té raó. La democràcia és laica o no és. Deixar entrar Déu en els afers dels homes és donar via lliure a l'abús de poder.(de l'article de Ramoneda a l'ARA-2/01/13)





primavera àrab?



4 comentarios:

  1. Molt il·lustratives les dues opinions tan radicalment oposades. De la discussió en surt la llum. No la veritat, que no la podrem saber mai, però sí una possibilitat de pensament propi.

    ResponderEliminar
  2. Puede que en algunos sitios vaya mejor un dios que dos docenas, pero seguro que es mejor que el único dios sea la libertad y la justicia

    ResponderEliminar
  3. En el seu defecte, déu només hauria de ser personal i intransferibles.

    ResponderEliminar
  4. Amics, només puc dir que sento el mateix que vosaltres. En tot cas, a la mare democràcia grega no intervenien els déus.

    ResponderEliminar