sábado, 24 de mayo de 2014

L'escola en flames

Ahir va esclatar el foc a l'escola més emblemàtica d'Escòcia. Ni una paraula als diaris d'aquí. Una obra mestra de l'arquitectura modernista de Ch.R. Mackintosh, edifici a Glasgow amb una biblioteca de fusta fosca que és patrimoni mundial. Ploro per la seva destrucció i per l'absència de notícies. (Sí, a LV i al EP en van parlar. No he sabut buscar prou bé des de la xarxa, disculpeu)

S'haurà salvat la biblioteca?  Estem a Europa?
No i No: la biblioteca s'ha destruït. La BBC confirma.

Per si algú no recorda la importància i la modernitat de l'arquitecte, deixo a sota un reportatge que ens el presenta com el gran innovador de la façana que expressa funció i  de l'interiorisme detallat, elegant, contingut.









Mack Building from The Glasgow School of Art on Vimeo.


11 comentarios:

  1. Nadie ha dicho nada. Si se hubiera quemado la isla de salvados al igual estaría media España de luto.
    salut

    ResponderEliminar
  2. Acompanyo el teu plor. És una pèrdua terrible. Vaig sentir la notícia en un informatiu de TV, ho van dir molt de passada, no sé, però, de quina cadena.
    Encantat d'haver-te conegut. Una abraçada.
    Francesc Cornadó

    ResponderEliminar
  3. Llegint les notícies no queda gens clar fins a quin punt ha afectat la biblioteca. No sé de quina pasta estan fets els policies avui dia.

    ResponderEliminar
  4. Quina mala notícia, i efectivament què trist que els mitjans de comunicació no ho hagin comentat. Però clar en aquesta escola no es juga a futbol i les prioritats informatives són són més rodones.
    Mackintosh era genial, va fer uns ordinadors molt revolucionaris.

    ResponderEliminar
  5. A El Periódico d'ahir dissabte li dedicaven mitja plana...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Pere Andreu, es veu que a LV, també. Ara rectifico.

      Eliminar
  6. Amics, rectifico. Sí que se n'ha parlat a dos diaris. Als TN i als diaris on line, no ho he sabut trobar. Encara així, és prou greu l'incendi com per què no ens parlin a la nostra tele. Seguiré buscant.

    ResponderEliminar
  7. Em sap molt de greu. Espero que la reconstrueixin. Tampoc he acabat de veure com han quedat altres elements, les portes de fusta amb detalls ornamentals, per exemple.
    Ara, segons ens van dir al visitar-la, no funcionava com a biblioteca pròpiament dita. La biblioteca de l'escola es troba en un anodí edifici modern i amb molt de vidre al davant. però l'escola continuava amb les seves aules i els guixos acadèmics...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Així potser s'han salvat documents importants perquè la biblioteca s'ha cremat del tot. Quina tristesa. La reconstruiran de ben segur, però l'autèntica no la veuré mai..sort que la vas veure, Fita!

      Eliminar
  8. potser semblarà un comentari demagògic, però si s'hagués cremat un estadi de futbol segurament ens haguéssim assabentat...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Benvingut, Pons. Ja ho pots ben dir, sabríem fins als detalls més petits, aprendríem com era l'estructura, la història, el perquè, com, quan..

      Eliminar